Rá kellett fizetni

50 évet késett a karácsonyi levelezőlap Svájcban

A címzett a feladótól mindössze 13 kilométerre élt, fiától a posta pótdíjat is kért, mert a feladáskori bélyeg értékét túl kevésnek ítélte.

2015.08.07 20:48MTI

Csaknem 50 éves késéssel kézbesítettek egy karácsonyi üdvözlőlapot Svájcban. A posta szerint talány, hogy a Schwyz kantonbeli Ibachban 1965 decemberében feladott levelezőlap kézbesítése miért csúszott ennyit, különös tekintettel arra, hogy a címzett a mindössze 13 kilométer távolságban fekvő Illgauban élt.

Az üdvözlőlapot egy völgyben élő paraszt küldte egyik hegyvidéki társának. Régies kézírásával arról számol be, hogy a következő nyáron négy fiatal állatot szeretne felvinni a havasi legelőkre. "Kegyelemben gazdag" karácsonyt és boldog újévet kíván. Időközben mind a feladó, mind a címzett elhunyt, az enyhén megsárgult lapot a címzett fia vette át, akitől a posta nem átallott pótdíjat kérni, mivel a feladáskori bélyeg értékét túl kevésnek ítélte.

"Lehet, hogy a fizetéssel is várok 50 évet" - nyilatkozta a fiú.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.