Emlékeztet rá, de fűszeres és rizslisztes
Egész más, mégis hasonló a dahl indiai palacsinta
A tészta olyan lesz, mint a szokásos palacsintatészta - másban azonban aligha hasonlít a dahl palacsinta a megszokott édes-sós finomságra.
2012.03.28 06:29ma.huIgazi különlegesség, amely Indiában divat - többféle módon is elkészíthető: hogyan lesz ebből a sokféle összetevőből dahlpalacsinta?
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 dl rizs
- 1 dl feles borsó
- 1 dl joghurt
- víz, 2 kiskanál só,
- 1/4 kiskanál erős paprika
Áztassuk a feles borsót és a rizst egész éjszakán át vízben. Törjük össze és adjuk hozzá a csípős paprikát, a sót, és annyi vizet, amennyi segíti az elkeveredést. Tegyük hozzá a joghurtot, és jól keverjük össze.
Olyan legyen a tészta, mint a szokásos palacsintatészta. Finoman vajazzuk meg a serpenyőt, és öntjük rá a tésztát körkörösen. Amikor a pezsgés abbamarad, az alja elkészült.
Fordítsuk meg, és barnítsuk meg a másik oldalát is. Tálalható simán is, de a legjobb fűszeres, sült burgonyával és rizzsel.
Felszolgálhatjuk burgonyával és káposztával is.
Megjegyzés: megpróbálhatjuk sárgaborsólisztből és rizslisztből is elkészíteni.