Programajánló

A bukaresti Magyar Zene Fesztivál díjazottjai Budapesten

Radu Croitoru gordonkaművész és Iulian Ochescu zongoraművész, a 11. bukaresti Magyar Zene Fesztivál díjazottjai adnak koncertet a Régi Zeneakadémia Kistermében november 5-én.

2015.11.01 20:28MTI

A Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet által 2015 májusában a román fővárosban megrendezett 11. Magyar Zene Fesztiválon Radu Croitoru és Iulian Ochescu duója nyerte el a versenyprogram harmadik helyezését, ennek jutalmul a Liszt Ferenc Zeneakadémián léphetnek fel - közölte az MTI-vel a Balassi Intézet.

Tájékoztatásuk szerint a hangverseny a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karrierirodájának kamarazenei sorozata keretében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A Magyar Zene Fesztivál nemcsak a romániai fiatal muzsikusok és tanáraik, de a bukaresti román és magyar zenekedvelő közönség körében is márkanévvé vált - emlékeztet a Balassi Intézet közleménye.

Az eredetileg a Bukaresti Zeneművészeti Egyetemmel közösen indított eseménybe mára bekapcsolódott valamennyi romániai zeneoktatási intézmény, Bulgáriából, Szerbiából, Németországból és Moldovából is érkeznek jelentkezők, sőt idén a Bukarestben tanuló francia és olasz egyetemi hallgatók is részt vettek a zenei versenyen.

A fesztivál célja a magyar zeneszerzők műveinek népszerűsítése, bevezetése a fiatal romániai előadóművészek repertoárjába.

Radu Croitoru és Iulian Ochescu a Régi Zeneakadémia Kamaratermében Ligeti György Szólószonáta gordonkára, Robert Schumann Fantasiestücke op. 73, Paganini-Liszt: VI. (a-moll) Paganini-etűd, valamint Sosztakovics d-moll cselló-zongora szonáta, op. 40 című zeneműveit adja elő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.