Volt ideje

A mini Mona Lisa Guinness-rekorder lehet

Egyebek közt a világ legapróbb, 0,7 milliméter magas és fél milliméter széles Mona Lisa képével akar bekerülni a Guinness-rekorderek könyvébe egy bangladesi művész.

2013.08.26 19:58MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A 35 éves Mintu Dey főleg mustármagra vési műveit, de készített több mikrokönyvet és egyéb miniművet. Tudomása szerint legalább hét-nyolc alkotásával jogosult a Guinness-rekorderségre. Mona Lisáját szövetvászon helyett parányi papírra rajzolta - azaz nem festette - még 2007-ben.

Dey tudomása szerint a világ hivatalosan legkisebb Giocondáját a brit Andrew Nicholasnak tulajdonítják, holott az övé "hatalmasnak" mondható a bangladesi műhöz képest, mivel 11 milliméter magas és 7 milliméter széles.

A bangladesi művész egy másik nagy bravúrja, hogy 17 nemzet zászlaját képes volt egyetlen mustármagra rajzolni, és a lobogók szélei még csak nem is érnek össze.

Dey egyébként művészeti egyetemet végzett grafikus és festő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.