Lecsúszott a popsztár

Inkább iszik: a Szigetre sem jön Amy Winehouse

A Sziget fesztiválra tervezett fellépését is lemondta kedden Amy Winehouse brit énekesnő, akinek menedzsmentje nem sokkal korábban valamennyi lekötött koncertjét lefújta.

2011.06.21 14:17MTI

"A sajtóban nagy hírt kapott belgrádi koncert után rögtön állásfoglalást kertünk Amy ügynökségétől a szigetes koncerttel kapcsolatban. A hétfői válaszlevelükben még azt írták, egyelőre minden megy az eredeti megállapodás szerint, kedden azonban valamennyi tervezett koncertjét lemondták" - közölte Gerendai Károly, a Sziget főszervezője kedden.

A brit énekesnőt, aki régóta küzd drog- és alkoholproblémákkal, a hétvégén Belgrádban, európai koncertkörútjának első helyszínén kifütyülték, miután tántorgott a színpadon, és többször elrontotta a szöveget.

Ezt követően vasárnap a következő két koncertet, az isztambulit és a szerdára tervezett athénit mondták le.

"Amy Winehouse most összes tervezett koncertjét lemondja. A környezetében lévők remélik, mindent meg tudnak tenni annak érdekében, hogy legjobb formájában térhessen vissza. Ehhez annyi időt biztosítanak, amennyire csak szüksége van" - fogalmazott Winehouse ügynöksége a Szigetnek írt lemondólevélben.

Gerendai Károly felidézte, hogy az énekesnővel kapcsolatban korábban felmerült gondok miatt a budapesti koncert év eleji lekötésénél is rákérdeztek Winehouse menedzsmentjénél, bizton számíthatnak-e a fellépésre.

"Akkor azt a megnyugtató választ kaptuk, hogy nem kell aggódni Amy koncertje miatt" - fűzte hozzá Gerendai Károly.

A menedzsment most ígéretet tett arra, hogy saját "istállójából" igyekszik ajánlani megfelelő előadót az augusztusi Szigetre. Hat héttel a fesztivál előtt azonban egyre kisebb az esély megfelelő előadóval pótolni őt, ezt a Sziget szervezői is így látják.

Gerendai Károly a múlt héten jelentette be, hogy a Sziget a még hiányzó headliner helyre a Prodigy-vel, az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb brit elektronikus csapatával állapodott meg, amely immár negyedszer játszik majd a fesztiválon.

Amy Winehouse lemondása után ismét szükség van még egy húzónévre.

A soul, a rhythm & blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgó 27 éves Amy Winehouse ötszörös Grammy- és háromszoros Ivor Novello-díjas. A díva eddig csak két albumot készített: a Frank 2003-ban, a Back To Black 2006-ban jelent meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.