Terror

Hajszálon múlt, hogy nem futott bele az új-zélandi mészárlásba a bangladesi krikettcsapat

Pár perc, és nekik is annyi lett volna...

2019.03.16 09:21ma.hu

A véletlenen(?) múlt, hogy elkerülte a pénteki, 49 halálos áldozattal járó új-zélandi terrortámadást az országban tartózkodó bangladesi krikettválogatott. A csapat ugyanis éppen a mecsethez tartott, ám buszuk a tervezettnél később ért oda, mivel elhúzódott a szombati mérkőzés előtti tájékoztató.

A szerencsés túlélésüket az okozta, hogy amikor kitört a lövöldözés, nagyjából 50 méterre voltak az Al Noor mecsettől. Elég lett volna öt perc, és pont belesétálnak a golyózáporba.

A válogatottból mindenki jól van, természetesen csak fizikailag, nagyon megviselte őket a mészárlás, amit tulajdonképpen a buszról kísértek végig, lényegében mindent hallottak, kétségbeesetten próbáltak telefonon és közösségi médiás oldalakon segítséget kérni.

A bangladesi csapat szombati mérkőzését törölték.

A pénteki, 49 halálos áldozattal járó, vallási indíttatású christchurchi támadás ügyében már vádat is emeltek tömeggyilkosság vádjában az elkövető Brenton Tarrant ellen, aki április 5-én áll majd bíróság elé.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.