Földrengés

Olaszország kezd kétségbeesni - az emberek napok óta az autóikban alszanak

Folyamatos rengések és utórengések mozgatják az Appennini félsziget középső részét, a veszélyeztetett területek lakosai éjszakára nem mernek bemenni a házaikba.

2016.10.30 17:01ma.hu

A videofelvételeket látva kész csoda, hogy nem érkeztek emberáldozatokról szóló hírek a ma reggeli, különösen erős, 6,6-os amplitúdójú földrengés következtében.


Az utóbbi negyed évben három komoly földrengés sújtotta a félszigetet, és az embereken kezd úrrá lenni a kétségbeesés. A veszélyeztetett helyeken élők napok óta inkább a kocsijaikban alszanak.

Bár több tucat ember megsebesült a vasárnap hajnali umbriai földrengés következtében, csak egyikük állapota súlyos - mondta el az olasz polgári védelem vezetője.

A Richter skála szerinti 6,6-os erősségű földmozgás az egész térségben nagyon komoly károkat okozott.

A legújabb földrengés epicentruma Rómától 130 kilométerre északra volt - itt a múlt héten már többször megmozdult a föld.
A geológusok szerint a földrengések között összefüggés van, a mostani még mindig az augusztusi, 300 emberéletet követelő katasztrófa utóhatása.

"Kezdünk kétségbe esni, túl sok a csapás. Olyan volt a ma reggel, mintha egy hatalmas bomba robbant volna. Nem tudom, mennyit leszünk képesek még elviselni" - mondta Norcia polgármester-helyettese.


Senki nincs biztonságban


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.