Földrengés Olaszországban

A Vezúvra, Messina és Calabria környékére figyel most Európa

Egyre rettegettebb közelségbe kerülhet a vulkánkitörés?

2016.10.30 12:48ma.hu
hirdetés
Meteoweb

Olaszország teljes területe alatt - Szardínia kivételével - szeizmikus rétegek találhatóak, ezt mindenképpen valós veszélynek kell tekinteni, nyilatkozta Francesco Giro szenátor.

"Ha a rengések miatt dél felé csúszik a tektonikus lemez, dominóhatást generálhat, és pufferzónákra lehet számítani. Azonnal figyelmeztetni kell a műszaki létesítmények és a polgári védelem szervezeteit, hogy tegyék meg a megfelelő intézkedéseket, és az ország egész területét biztosítsák. Vannak kiemelten veszélyeztetett területek, különösen a Vezúv környéke, Calabria és Messina tartományok, amelyekre a következő időszakban kiemelt figyelmet kell fordítanunk." - idézi a meteoweb a képviselőt.

Brutális repedés jelent meg Norcia felett a hegyoldalban


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.