És mégis mozog...

Újabb, nagyon erős földrengés rázta meg Olaszországot!

A vasárnap reggeli földmozgás az olasz polgári védelem első adatai szerint 7,1 -es erősségű volt. Norcia városában és Macerata térségében újabb épületdarabok omlottak össze. Norcia utcáin az emberek letérdepelve imádkoznak, miközben egymást követik az utórezgések. Rómában is megijedtek az emberek.

2016.10.30 08:23MTI/ma.hu

Újabb nagy erejű földrengés rázta meg vasárnap reggel Közép-Olaszországot. Az olasz polgári védelem első adatai szerint a rengés 7,1 -es erősségű volt, nem sokkal később azonban a korábbi adatokat javítva 6,1-re mérte a 7 óra 41 perckor történt földmozgás erősségét. Az amerikai földtani intézet (USGS) először ugyancsak 7,1 es földrengést jelzett, később ezt 6,6-ra módosította.

Közép-Olaszországot ezelőtt szerda este rázta meg erős, a Richter-skála szerinti 5,9-es erősségű földrengés. Az epicentrum akkor a közép-olaszországi Marche és Umbria tartomány térségében volt, Macerata város területén, ahol több helyen omlások történtek.

A földrengés majdnem ugyanazt a térségét érintette, amelyet az augusztus 24-i pusztító földmozgás sújtott.

Norciában apácákat kellett kimenteni a templomból:

Az adatok szerint a mostani a legerősebb földmozgás 1980 óta. Olaszországban az utóbbi 4 napban 3 nagyobb rengést észleltek.

Az emberek pánikban az utcákon:

Az epicentrum a szerdai földrengések térségében volt Norcia és Perugia között tíz kilométeres mélységben. Norcia városában és Macerata térségében újabb épületdarabok omlottak össze. Norcia utcáin az emberek letérdepelve imádkoznak, miközben egymást követik az utórezgések. Rómában is megijedtek az emberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.