Természeti csapás

Pusztító erdőtűz tombol Híosz szigetén, sérültek

Legalább hatan megsérültek, egyikük súlyosan, a Görögországhoz tartozó Híosz szigetén tomboló erdőtűzben, amely miatt egy falut ki is kellett üríteni.

2016.08.26 19:09MTI

A tájékoztatás szerint a csütörtök este kitört tűzben egy 64 éves nő testének 70 százaléka megégett, így őt egy athéni kórházba vitték, ahol az intenzív osztályon kezelik. További két ember is sürgős ellátásra szorult, őket is helikopterrel szállították a fővárosba a török partok közelében található égei-tengeri szigetről.

A tüzet egyelőre nem sikerült megfékezni, az oltási munkálatokat ugyanis nehezítik az Égei-tenger térségében fújó erős szelek. A lángok elleni küzdelemben 70 tűzoltó és számos helyi önkéntes is részt vesz, a levegőből pedig három helikopter és három hidroplán támogatja a katasztrófa elhárítását az 50 ezer lakosú szigeten. A lángok egy erdős részen csaptak fel, közel a Szidirunta nevű faluhoz, amelynek lakóit evakuálni kellett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.