Boko Haram vs. nigériai hadsereg

Még mindig a terroristák fogságában az iskolás lányok

De a helyi hadsereg emberéletet nem kímélve próbálkozik kiszabadítani őket: több mint negyven halott az iszlamisták és a nigériai katonák összecsapásában.

2014.04.26 09:05MTI
Freedigitalphotos Idea go

A harcok péntekre virradóra kezdődtek, miután híre ment, hogy a hatóságok elfogták a Boko Haram több vezetőjét - közölte a hadsereg egyik szóvivője. A letartóztatott lázadók voltak felelősek a több mint száz iskolás lány elrablásáért.

Az összecsapásokban több mint negyven lázadó és négy katona halt meg, több katona megsebesült - részletezte a szóvivő. A harcok az ország északi vidékén fekvő Borno államban, Bulanbuli település közelében voltak, a helyiek tucatnyi robbanásról számoltak be.

Bulanbuli azon a környéken található, ahol az iskolás lányokat vélhetően fogva tartják. Fegyveresek múlt hét hétfőn hatoltak be egy leánygimnáziumba és vittek magukkal sok diákot. Az elrabolt lányok pontos számát még mindig nem tudni, a kormány 129, az iskolaigazgató 230 tanulóról beszél. Az intézmény vezetője szerint 43 lány el tudott menekülni.

A hatóságok a Boko Haramot teszik felelőssé a túszejtésért.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.