Tűz

Kiégett a Hűvösvölgyi Vigadó - képek, videó

Az 1500 négyzetméteres, elhagyatott épületben kitört tüzet több óra alatt sikerült csak eloltani.

2018.09.18 08:05MTI
MTI/Mihádák Zoltán

Keddre virradó éjjel kiégett egy volt étterem Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton; az 1500 négyzetméteres, elhagyatott épületben kitört tüzet több óra alatt sikerült csak eloltani - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

MTI/Mihádák Zoltán

Kisdi Máté elmondta, hogy a Bánffy György emlékpark közelében található Hűvösvölgyi Vigadó épülete nem sokkal éjfél előtt gyulladt ki, a tűzhöz nagy erőkkel, összesen tizenkét járművel érkeztek ki a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók, akik tíz vízsugárral oltották el a lángokat.

Az oltási munkálatok közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott és az épület életveszélyessé vált, ezért csak kívülről tudták oltani a tüzet.

Az oltási munkálatokkal párhuzamosan két közeli épületet - köztük egy óvodát - is védtek a lángoktól. Az elsődleges információk szerint a tűzben senki sem sérült meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.