Bűnügy

Megölte a szállásadója feleségét és kisfiát - aztán az apára fogta a gyerekgyilkosságot

A rablógyilkos azt állította, ő csak megütötte a hétéves gyereket, valójában az apa ölte meg a fiút.

2017.08.09 13:55ma.hu

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt emelt vádat 2016 februárjában egy libanoni állampolgárságú férfival szemben, aki 1996 áprilisában Újpesten megölte egy neki korábban szállást adó férfi feleségét és hét éves gyerekét, hogy aztán kirabolja a családot.

A vádlott a tárgyalásán elismerte: ő ölte meg a családanyát, de azt állította, hogy a kisfiút csak megütötte, és valójában a családapa volt az, aki egy késsel bántalmazta a saját gyermekét, a fiú ebbe halt bele.

A Fővárosi Törvényszék azonban bűnösnek találta a férfit, és május 24-én életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A Budapesti Nyomozó Ügyészség most amiatt emelt vádat a gyilkos ellen, hogy hamisan vádolta az apát, amiért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.