Egyik áldozata belehalt a támadásba

Vádemelés az időseket rettegésben tartó rablógyilkossal szemben

Három idős asszonyt is brutálisan bántalmazott Kecskeméten, majd kirabolta és kikötözve sorsukra hagyta őket; a három áldozat egyike belehalt a támadásba.

2016.05.10 09:49Havariapress

Minősített emberölés és többrendbeli rablás bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy 28 éves ceglédi férfi ellen, aki 2013-ban három idős asszonyt is brutálisan bántalmazott Kecskeméten, majd kirabolta és kikötözve sorsukra hagyta őket; a három áldozat egyike belehalt a támadásba - jelenti a HavariaPress.

A vádirat szerint a minősített emberöléssel vádolt 28 éves ceglédi férfi, egy ismeretlenül maradt társával együtt 2013. október végén terepszemlét tartott és kinézett egy kecskeméti belvárosi házat, ahol a 88 éves, nehezen mozgó sértett egyedül lakott.

2013. november 7-én éjszaka hatoltak be az ingatlanra, a szabadon lévő kutyát kutyaeledellel ártalmatlanították, majd a nyitott konyhaablakon keresztül bementek a lakásba, ahol maszkban és kesztyűben készpénz után kutattak. A zajokra felébredő sértettől a két támadó a pénzét követelte, majd amikor követelésük, illetve kutatásuk is eredménytelen maradt, ököllel kezdték verni a nőt, akit legalább hét alkalommal vertek fejbe, közepes vagy annál nagyobb erővel.

Végül a vádlott és társa 144 ezer forint készpénzt és némi ékszert vitt magával, de előtte a sértettet megkötözték, a telefon zsinórját kitépték a készülékből, és rázárták a nőre a házat. Amire másnap felfedezték az eszméletlen asszonyt, már nem lehetett segíteni rajta, a kórházi kezelés ellenére rövid időn belül meghalt.

A vádlott a fenti eseten kívül még legalább két másik rablást követett el Kecskeméten 2013 májusában és októberében, mindkétszer egyedül élő, idős nőkre tört rá maszkban, az éjjeli órákban. Ezekben az esetekben is úgy távozott a sértettek lakásából, hogy a ház ajtaját kívülről bezárta, a telefon és a redőny zsinórját elvágta, egyiküket ráadásul szintén megkötözve hagyta magára; mindkét sértettől készpénzt és arany ékszereket vitt el.

A kiemelt jelentőségű bűnügy büntetett előéletű vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség nyereségvágyból, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel, minősített rablással, magánlaksértéssel és személyi szabadság megsértésével vádolja.

Várhatóan súlyosbító körülmény lesz az ítélethozatalkor, hogy a vádlott a fenti bűncselekményeket korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje alatt követte el. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.