Két hetes munka volt

Sorozatbetörőt fogtak Békéscsabán

Két hetes, megerősített szolgálat eredményeként fogták el a rendőrök egy betöréssorozat elkövetőjét Békéscsabán.

2015.06.03 15:23MTI

A békési megyeszékhelyen az elmúlt két hétben több lakásbetörés is történt a Derkovits soron és a környező utcákban. Az első ilyen bejelentés még május 20-án érkezett a városi kapitányságra, majd a következő napokban összesen 8 betörés történt ugyanabban a városrészben.

A bűncselekmények közül három még ugyanazon a napon, május 20-án történt, további négy helyszínen május 26-án volt aktív az elkövető, egy közeli lakótelepi lakást pedig e hét kedden tört fel.

A rendőrség már az első bejelentésektől kezdődően megerősített szolgálatot szervezett a környékre, ahol egyenruhások és civil nyomozók egyaránt igyekeztek minél több információt gyűjteni a történtekről.

Ennek eredményeként e hét kedden el is fogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembert, egy 20 éves helyi lakost.

Kihallgatásán a gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, és azzal magyarázta tettét, hogy pénzre volt szüksége, ezért törte be a lakások ajtaját. Mindenhol alaposan átkutatta a helyiségeket, fiókokat, és nemcsak pénzt, arany ékszereket vagy műszaki cikkeket lopott el, de bármi mást is, amit eladhatónak gondolt.

Elfogására nem sokkal a lakótelepen történt betörés után került sor, s az egyenruhások az egyik barátjánál ütöttek rajta a fiatalemberen, akinél megtalálták nála az ebből a lakásból eltulajdonított pénzt és ékszereket is. Kihallgatása után a Békéscsabai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették a gyanúsítottat, aki ellen lopás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.