Kitépett táska

Négy perc (!) kellett csupán a szekszárdi rabló elfogásához

Az egyenruhások a ruházatátvizsgálás során a férfi nadrágja szárában megtalálták az eltulajdonított pénzt.

2015.03.06 09:44ma.hu
Forrás: police.hu

Egy szekszárdi nő bejelentést tett a rendőrségre, mert 2015. március 5-én 11 óra 45 perc körüli időben lakása előtt, az utcán odalépett hozzá egy férfi, aki a vállát meglökte, kezéből a táskáját kitépte, majd a helyszínről futva távozott. A táskában többek között pénztárca, pénz és iratok voltak.

A szekszárdi járőrök azonnal a helyszínre mentek, majd a közelben intézkedés alá vontak egy fiút, akire illett a sértett által adott személyleírás. A fiatalember a rendőrök kérdéseire ellentmondásos válaszokat adott, végül beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az egyenruhások a ruházatátvizsgálás során a férfi nadrágja szárában megtalálták az eltulajdonított pénzt.

Előkerült a táska és a pénztárca is, amit az elkövető menekülés közben egy árokba dobott. Az egyenruhások a 16 éves pálfai fiatalembert előállították. A nyomozás során kiderült, hogy a fiatalkorú a bűncselekményt nem egyedül követte el. A rablást egy 17 éves faddi társával tervelte ki, akit a rendőrök szintén előállítottak.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését beismerték. A nyomozók a két fiatalembert őrizetbe vették.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.