Megkönnyített kommentárok

Kétes kimenetelű húzás a YouTube-tól

A YouTube úgy döntött, hogy megkönnyíti azok dolgát, akik szeretnének kommentárt elhelyezni a videójukban. Valljuk be, ez korántsem biztos, hogy a cég legjobb húzása volt.

2009.01.30 09:01koac, ma.hu

Legutóbb a YouTube kapcsán egy pompás fejleményről számoltunk be, mely szerint a felhasználók előtt most már nyitva áll a kapu, hogy a korábbi haszontalan kommentjeiket eltüntessék a videók alól. Nos, ezúttal a YouTube-nak sikerült olyat húznia, amely nem feltétlenül a legjobb ötlet.

A világ legnagyobb videómegosztó oldalán még múlt júniusban indult az a szolgáltatás, mely lehetővé tette a videókat feltöltő emberek számára, hogy kis szürke szövegbuborékok formájában kommentárt fűzzenek a filmecskéikhez, vagy esetleges interaktív, más videókra mutató linkeket helyezzenek el bennük. Kizárt dolog, hogy aki bizonyos rendszerességgel látogatja az oldalt, ne botlott volna már olyan videóba, melynek értékét jelentősen csökkentette, hogy a feltöltő telepakolta azt, teljesen felesleges kommentárokkal.

Mostantól pedig valószínűleg még rosszabb lesz a helyzet, tekintve hogy ezentúl sokkal könnyebb lesz elhelyezni az említett szövegbuborékokat. Míg korábban a videó feltöltése során kellett szerkesztgetni a kommentárjaikat, addig mostantól nincs más dolguk, mint bárhol leülni egy gép elé, egy célkereszt segítségével belőni a buborék helyét, beírni a kívánt szöveget, majd a csúszka felett megjelenő nyilak segítségével beállítani, milyen hosszan szeretnék, hogy a kommentár a képernyőn szerepeljen.

Félő, hogy ezek után rengeteg önjelölt humorista fogja teljesen felesleges hülyeségekkel telepakolni a videókat, úgyhogy nekünk nem lesz más lehetőségünk, mint kikapcsolni ezeket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.