Trükkös tolvajok

30 másodperc alatt meghekkeltek és elloptak egy Teslát - videó

A módszert más márkáknál is sikeresen használják a tolvajok.

2019.08.22 17:02ma.hu

Londoni tolvajoknak mindössze 30 másodperc alatt sikerült átverniük egy 32 millió forintot érő Tesla fedélzeti számítógépét. Az esetet  biztonsági kamera rögzítette.

Az Index cikke szerint a világ leggyorsabban működő autólopási módszere a lusta autósok és felelőtlen autógyártók hatására született meg. Mint ismeretes, a klasszikus kulcs nélküli zárak úgy működnek, hogy a tulajdonos nagyjából két méterre megközelíti az autóját, a fedélzeti számítógép innentől érzékelni kezdi a zsebben tartott kulcs által kibocsátott rádiójeleket, kinyitja az ajtókat, és engedélyezi az autó elindítását.

A módszer valóban kényelmes, ám ezek a rádiójelek igen könnyen felerősíthetők.

Amint a felvételen is jól látható, a tolvajok egyike egy jelerősítőt tart a magasba, hogy a lakásban lévő kulcs által leadott jelet az autó közelébe továbbítsa. Eközben társa kinyitja és elindítja a járművet.

A módszert egyébként más márkáknál is sikerrel alakalmazzák a tolvajok.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.