Hasnyálmirigyrákban hunyt el

Halálában is nagyot kaszált a zseniális Apple-alapító

Steve Jobsról, az Apple egyik alapítójáról szóló életrajzi könyv uralja a bestseller listákat az Egyesült Államokban, összesítések szerint a kötetből 379 ezer példány kelt már el.

2011.11.04 10:52MTI

A technológiai guru életét bemutató mű - Walter Isaacson munkája - október 24-én jelent meg a Simon and Schuster kiadónál. A könyvből háromszor annyi kelt el, mint az eladási listákon második helyen szereplő kötet, a The Litigators John Grishamtől.

Az amerikai könyvpiac legutóbb egy éve tapasztalt meg ilyen sikert, akkor George W. Bush volt elnök memoárja, valamint Jeff Kinney játéktervező, képregényszerző kötete, a Diary of a Wimpy Kid: The Ugly Truth teljesített hasonlóan: mindkét műből négyszázezer feletti példány fogyott a megjelenés utáni első hétben.

Steve Jobs október 5-én hunyt el hasnyálmirigyrákban. A szakember részt vett a róla szóló könyv megírásában, az életrajz az eredeti tervek szerint 2012-ben jelent volna meg, de Jobs halála miatt előrébb hozták az időpontot.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.