Csökkentik az LDL koleszterin színtjét
Avokádóval és tojással a szív egészségéért
Szakértők szerint az avokádó emeli a "jó" koleszterin szintjét, ami javítja a szív egészségi állapotát. Sőt, az sem okoz semmilyen kárt, ha a szívbetegek étrendjébe beleillesztik a tojást is.
2009.12.02 14:37medipress.huAz amerikai Early Show című műsor egyik házigazdája, Harry Smith elmondta, az avokádó csökkentheti a rossz, és növelheti a jó koleszterin szintjét. A CBS News orvos-tudósítója, Dr. Jennifer Ashton is megerősítette a tényt. "Az avokádó kiváló zsír/koleszterinforrás. Telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami jót tesz a szervezetnek. Emeli a HDL (vagyis „jó”), és csökkenti az LDL (vagyis „rossz”) koleszterin szintjét.” – idézte a CBS News Ashton szavait.
Azt is elmondta, hogy minden bizonnyal tévednek azok, akik azt gondolják, a szívbarát diétába nem fér bele a tojás fogyasztása. „Ez mesebeszéd. Az emberek a tojást omlettként képzelik el, szalonnával és sajttal. Igazából, bár a tojás koleszterintartalma magas, a napi megengedett 300 mg-hoz képest csak 215 mg-ot tartalmaz. Akinek normális a koleszterinszintje, az nyugodtan megehet egy tojást naponta.” – magyarázta Ashton. Azt is hozzátette, hogy még a koleszterinmentes ételek is növelhetik a koleszterinszintet
„Nem lehet összekeverni azt, amit a termékek címkéin feltüntetnek a koleszterin- és zsírtartalomról. Ne feledjék, hogy a legtöbb előre csomagolt termékben „megbúvó” transzzsírok emelhetik a koleszterin szintjét.”
Kapcsolódó írások:
- Rostban gazdag ételekkel tehetünk a magas koleszterin ellen
- Diót, mandulát mindennap a szívért
- A háztartásban található vegyszerek hatnak a koleszterinszintre is
- A jómódúaknak alacsonyabb a koleszterin-szintje
- A koleszterincsökkentés érműtétek után is javítja az eredményeket
- Csökkentsük a koleszterint lenmag-evéssel!