A végeredmény: a pasi nem tud dönteni

Sok nő, sok szex - a férfi a bőség zavarában szenved?

Ismerős hangjelzés üti meg a férfi fülét. Sms jött, a lánytól, akivel előző este megismerkedett. Ma este szabad. Ez jó hír, csak egy baj van: a másikkal, aki szintén nagyon tetszik neki, már le van szervezve a randi....Vajon hány pasi szenved a bőség zavarában?

2012.03.13 19:10ma.hu

Harminc évvel ezelőtt, ha egy fenti jelenetet olvasott vagy tapasztalt az ember, kőszívű, megbízhatatlan, javíthatatlan Casanovának állította be a férfit, aki több nővel tartja a kapcsolatot és próbálkozik egyszerre.

Manapság azonban már nem ritka az ilyesmi. Különösen a technika fejlettségének köszönhetően, a lehetőségek olyannyira kitágultak, hogy egyre több férfi szenved figyelemhiányos zavarban, rendellenességben (Attention Deficit Disorder - ADD).

A kommunikációs technológiák fejlettsége esélyt ad számukra annyi nővel való kommunikációra, amennyi csak adódik, és ezek többségében ott a szexuális kapcsolat lehetősége is.

Nem is olyan régen az embereknek többnyire csak arra volt módjuk, hogy megházasodjanak valakivel, aki lakóhelyükön vagy annak közelében élt. Manapság azonban a potenciális partnerek száma egyre nagyobb, és csak néhány klikkelésre vannak - hála az internetnek.

Egyáltalán nem szokatlan, ha egy férfi egyszerre több nővel is fenntart kapcsolatot, és annyira nem is érthetetlen. Ahogy mondani szokás, a férfi célja, hogy elszórja a magját, és csaknem automatikusan reagál, amikor egy új szexuális lehetőség csillan fel a szeme előtt.

Ám van ennek a dolognak néhány kellemetlen "mellékhatása". Honnan tudja a férfi, hogy mikor és kivel állapodjon meg? És mi van, ha rossz döntést hoz?

Felteszi magának a kérdést: lehet, hogy van még jobb, még szebb, még inkább hozzáillő, még humorosabb, még talpraesettebb, és sorolhatnánk, milyen hölgy, aki alkalmasabb lenne arra, hogy ő mellette állapodjon meg?

Nos, ez a gondolatsor az ADD legnagyobb veszélye. A férfi képtelen dönteni. Ahogy a nők mondják, "nem mer elköteleződni".

Egy dolgot tehetnek a problémába beleesett férfiak - amit igen sokan meg is tesznek -, egyedülálló anyákat hagynak maguk mögött. Ez azonban semmiképpen sem megoldás.

Nos, igen: szembekerülünk a modern életstílus egyik igazi nagy hátrányával. Az egyedülálló anyák pedig manapság jobban elszigeteltek, kevés támogatást kapnak. Hosszú órákat dolgoznak, hogy eltartsák magukat és gyermeküket/gyermekeiket, sok esetben mentálisan és fizikailag is rossz állapotba kerülnek.

Ez pedig azt jelenti, hogy gyermekeinél is nagy valószínűséggel alakul ki a rossz egészségi állapot - nagy eséllyel jön mellé a romló iskolai teljesítmény és kockázatvállaló viselkedés. Ugye, ez nem túl ideális génekre utal? Jó kilátások...

A férfiak "szerelemfüggőségét" leginkább a só-, zsír- vagy a cukorfüggőséghez lehetne hasonlítani: a vadászó-gyűjtögető időkben a fontos tápanyagok beszerzése nehéz volt, ezért ha volt, hatalmas adagot gyűjtöttek be és raktároztak el.

Ma a gyorséttermek látnak el bennünket nagy mennyiségű sóval, zsírral és cukorral, és csak az okos, mértékletes döntésben bizhatunk, ha egészségesek akarunk maradni.

Hasonló a helyzet a szexszel is. A férfi vágyik rá, de a túl sok szex túl sok nővel "megöli" a genetikai vonalat.

Ez elég indok kell legyen az erősebbik nem képviselőinek, hogy visszafogják magukat és egy kielégítő, egészséges kapcsolatban állapodjanak meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.