A pasit a szex, a nőt az érzelmi kielégülés vonzza

Milyen gyakran lép félre a nő? Meglepődnénk...

Az általános felfogás szerint a férfiak azok, akik gyakrabban nem bírnak magukkal és kapnak az alkalmon, ha félrelépés lehetősége van kilátásban.

2012.01.24 18:55ma.hu

Ezt igazolják a híres sztárokkal kapcsolatos történetek is - mint például Ashton Kutcher, Kobe Bryant vagy Sandra Bullock volt férje, Jesse James esete.

Ám mielőtt a férfiak elkezdenék a természetüket emlegetni, íme egy meglepő felfedezés. A hölgyek gyorsan felzárkóznak a pasik mögött! Szintén hamar belemennek a játékba, ha hűtlenségről van szó - állítja egy új tanulmány.

A számok meghökkentőek. Az Indiana és a Manchester Metropolitan egyetem tanulmánya azt mutatta, hogy a férfiak 20-25 százaléka megcsalta a párját, míg a nőknél ez 15-20 százalék.

Más közvélemény-kutatások azonban sokkal magasabb arányra hivatkoznak. Ezek szerint a házas nők 50 százaléka bonyolódott már a frigyen kívüli titkos viszonyba!

Van ugyanakkor egy lényeges különbség is aközött, miért mond igent a házasságon kívüli szexre a férfi és a nő. Míg a pasik ténylegesen a szexuális aktus kedvéért, a hölgyek érzelmi okokból lépnek félre, érzelmi kielégülésre "éheznek".

Általában jelentős kapcsolati probléma előjele, ha valaki megcsalja a párját. Ám a hűtlenség oka a nők esetében sokkal inkább az, hogy kapcsolatukban meg nem értettnek, meg nem becsültnek, nem értékeltnek, kielégítetlennek érzik magukat. Olyan nőnek, akire nem vágyik a kedvese.

Persze vannak izgalom- és adrenalinvadász típusok is, akiket ez hajt a hűtlenség felé, mert otthon nincs benne részük.

Bármi is legyen tehát a megcsalás oka, nagyon úgy néz ki, hogy a hölgyek éppúgy élen járnak benne, mint a férfiak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.