Hableány-tragédia

Bemutatták az első képeket a Dunában fekvő Hableányról

A hajó az oldalán fekszik, legmagasabb pontja a vízszint alatt 2 méterrel, a legmélyebb pontja 7,5 méterre van.

2019.05.31 15:38ma.hu

Az ATV Start pénteki adásában bemutatták a szonárképet, mely a szerdán elsüllyedt Hableány turistahajó helyzetét mutatja a Dunában. A hajó az oldalán fekszik, legmagasabb pontja a vízszint alatt 2 méterrel, a legmélyebb pontja 7,5 méterre van. A kép az alábbi videón 2:42-nél tekinthető meg.

Ezen az ultrahangradarral készült szonárképen találták meg csütörtökön a Hableányt a víz alatt. Bár a laikusoknak nagyon nehéz lehet ezekből a képekből bármit kivenni, a riporter szerint ilyen radarral akár egy poharat is meg lehetne találni a víz alatt. Egy 27 méteres hajótestre tehát nem volt nehéz rábukkanni.

A felvételt Balázs László készítette, aki a vízi mentőszolgálat vezetőjével, Bagyó Sándorral azonnal a helyszínre ment a vízimentők hajójával, ami hivatalosan még szolgálatba sem állt, de a vészhelyzet miatt bevetették.

Két hajó összeütközött szerda este Budapesten a Margit hídnál, az egyik jármű – a Hableány nevű kirándulóhajó, fedélzetén kétfős magyar személyzettel és 33 dél-koreai turistával – elsüllyedt. A balesetben hét ember életét vesztette, másik hét megsérült, huszonegy embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.