Hableány-tragédia

Dunai hajóbaleset: a Cobra nevű különleges búváregység is keresi az eltűnteket

Ausztria a Cobra különleges egység tíz búvárját küldte csütörtökön Budapestre, hogy támogassák magyar kollégáikat a dunai hajóbalesettel kapcsolatos mentési munkálatokban.

2019.05.31 15:12ma.hu

A mentési szakértők az eltűnt dél-koreai utasok keresésében vesznek részt – tette hozzá a tárca.

"Őszinte részvétem a szerencsétlenséget szenvedett utasok hozzátartozóinak. Az ilyen tragikus baleseteknél fontos, hogy műveleti erőkkel és korszerű technikával álljunk szomszédjaink rendelkezésére” – hangsúlyozta Eckart Ratz belügyminiszter, egyúttal köszönetet mondott a Cobra kötelékében szolgálóknak.

Az APA osztrák hírügynökség szerint a búvárokat a magyar vészhelyzetkezelési központ kérésére küldik Magyarországra.

Dél-Korea korábban bejelentette, hogy 13 fős mentőcsoportot küld a magyar fővárosba.

Két hajó összeütközött szerda este Budapesten a Margit hídnál, az egyik jármű – a Hableány nevű kirándulóhajó, fedélzetén kétfős magyar személyzettel és 33 dél-koreai turistával – elsüllyedt. A balesetben hét ember életét vesztette, másik hét megsérült, huszonegy embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.