Hableány-tragédia

Dunai hajóbaleset: úgy kell átalakítani a magyar szabályozást, hogy többet számítson az emberélet

A 2010-ben a philadelphiai Delaware folyóba veszett magyar fiatalok ügyében ötmilliárd forintnyi kártérítést ítéltek meg az Egyesült Államokban.

2019.05.31 14:28MTI

A kártérítési ügyekben úgy kell átalakítani a magyar szabályozást, hogy többet számítson az emberélet - mondta péntek reggel az M1 aktuális csatornán Rónai Péter Egyesült Államokban élő magyar származású ügyvéd, aki a 2010-es, úgynevezett kacsahajó-baleset áldozatait képviselte.

Az ügyvéd a szerda este a Dunán elsüllyedt Hableány turistahajó kapcsán elmondta, a 2010-ben a philadelphiai Delaware folyóba veszett magyar fiatalok ügyében ötmilliárd forintnyi kártérítést ítéltek meg az Egyesült Államokban.

Ilyen mértékű kártérítésre Magyarországon nem számíthatnak a Hableány áldozatai - tette hozzá.

A törvényeket úgy kell megváltoztatni, hogy a cégek komolyan felelősségre vonhatók legyenek az ilyen ügyekben - hangoztatta Rónai Péter. Közölte, a szerda esti hajókatasztrófa ügyében tisztázni kell, hogy a Viking szállodahajó azóta őrizetbe vett ukrán származású kapitánya hibázott-e, mert ilyenkor a hajót üzemeltető cég nem vonható felelősségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.