Trafikpályázatok

Megpróbálják nyilvántartani a baloldaliakat az MSZP szerint

Az MSZP szóvivője szerint valamiféle, a baloldalról készített lista állhat annak a sajtóban megjelent felsorolásnak a hátterében, amelyben a trafikpályázat "állítólagos" baloldali nyerteseiről írnak.

2013.05.04 14:59MTI

A Magyar Nemzet csütörtökön közölt egy listát, amelyik szerint több, az ellenzéki politikusokhoz rokoni és üzleti szálon is kötődő vállalkozó is koncessziót nyert a trafikpályázaton. Török Zsolt szombaton az MTI-nek azt mondta, miután a felsorolásban olyan kitételek szerepelnek, hogy "X. Y. baloldali politikus embere vagy ismerőse", alapos a gyanú, hogy valamiféle "Kubatov-lista van a háttérben". 

Leszögezte, hogy a megjelent felsorolásban nem találhatóak "jelentős részben" baloldali vagy a baloldalhoz kötődő nevek. Az ellenzéki politikus a Magyar Nemzet szombati hírére is reagált, amelyik szerint csalás gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség pénteken a Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozó egyik kft. két vezetőjét Hódmezővásárhelyen. Szavai szerint egy olyan cég vezetőit vették őrizetbe, akikkel "Lázár János szoros kapcsolatban áll". 

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár még a város polgármestere volt 2007-ben, amikor az önkormányzat egy barterszerződés keretében egy iskolaépületet értékesített a cégnek - mondta indoklásként.
 
Török Zsolt szerint az a kérdés, hogy Lázár János milyen gyakran találkozott a cégvezetőkkel, milyen mértékben érinti őt a Portik-ügy és ha üzleti kapcsolatban állt a két férfival, akkor meddig maradhat még a közéletben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.