Tagad

Bántalmazással vádolják Daher Pierre fideszes képviselőt

Feljelentésében bántalmazással vádolta meg az edelényi Koch Róbert Kórház igazgató főorvosát, fideszes Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselőt egy nő az MTI értesülése szerint.

2013.03.22 17:57MTI

Daher Pierre a hírügynökséggel közölte: nem igaz, hogy bántalmazta volna az asszonyt. A rendőrség hétfőre ígért tájékoztatást. Daher Pierre az MTI-nek azt mondta: a korábban pszichiátrián kezelt asszony elment hozzá irodájába, és ott kiabálni kezdett vele az ajtóban állva. 

Közölte: megkérte, hogy menjen ki, mert vendégei vannak, a nő azonban többszöri kérésre sem hagyta abba a kiabálást. A képviselő úgy fogalmazott: "megkértem, tessék kimenni, nem akart kimenni, fogtam a kezét, tessék kimenni, nem akart kimenni." Hozzátette: szó sincs arról, hogy bántalmazta volna a nőt. 

A képviselő kihívta a rendőrséget, a vendégeivel átment egy másik irodába, és mire onnan visszajöttek, illetve a rendőrök megérkeztek, a nő már elment. Daher Pierre hozzátette: mind orvosként, mind országgyűlési képviselőként elképzelhetetlennek tartja, hogy bántalmazzon egy embert. Közölte azt is: munkája során sok hasonló emberrel találkozik, nagyon türelmes mindenkivel. 

A képviselő arról is beszélt, hogy az asszony - aki sosem volt a betege - az elmúlt hónapokban többször "feljelentette" a kórházat az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál, több levelet írt Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak és Cserháti Péter helyettes államtitkárnak, róla pedig azt állította, nincsen diplomája, illetve szakvizsgája. 

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: az esetről érkezett bejelentés a rendőrségre, részletekről ugyanakkor hétfőn tájékoztatják a sajtót. Egy borsodi honlapnak az asszony azt mondta: szeretett volna beszélni a politikussal a kazincbarcikai kórház további sorsáról. A honlap arról is beszámolt, hogy a nő feljelentette a rendőrségen a képviselőt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.