Sukoró-ügy

Gyurcsány szerint Polt tisztességtelen és megijedt

Gyurcsány Ferenc szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek le kell mondania és bocsánatot kell kérnie tőle.

2012.07.20 12:19MTI

A volt miniszterelnök pénteken azután, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség bizonyítottság hiányában megszüntette az ellene hivatali visszaélés miatt folytatott nyomozást a Sukoró-ügyben, Facebook-bejegyzésében alkalmatlannak, tisztességtelennek és alávaló embernek nevezte Polt Pétert, amiért "hamisan gyanúsította meg" egy súlyos bűncselekménnyel.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Polt Péter megijedt, nem merte vállalni megvádolásának kockázatát. Bírálta az ügyészséget azért is, mert bizonyítottság hiányában nem emelt vádat, pedig "ha nincs bizonyíték az ügyészség kezében, az azt jelenti, hogy koholtan vádolt".

Gyurcsány Ferenc arra is kitért, biztos benne, hogy a sukorói telekcsere miatt most megvádolt emberek - köztük Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezérigazgatója, Császy Zsolt egykori értékesítési igazgató és Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium korábbi szakállamtitkára - ártatlanok, és ha szükséges, a bírósági eljárásban tanúként is kiáll mellettük.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.