Keszekusza KISZ-ezés?

Gyurcsány a Heti Választ is beperli

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint "a Fidesz-közeli sajtó újabb szánalmas kísérletet tett Gyurcsány Ferenc lejáratására."

2012.05.10 17:59ma.hu

„A hazug szakdolgozati plágiumügyet kreáló jobboldali sajtó annyira elvesztette realitásérzékét, hogy már a látszatát sem tudják annak fenntartani, hogy állításaik igazak” – állítja a DK.

A párt leszögezi: „a „Heti Válasz” című sajtótermék május 10-i száma „Reflektor” rovatában hamisan állítja, hogy „A KISZ-ezés…felvételi nélkül segítette hozzá Gyurcsányt a közgazdasági szakhoz is”. A valóság ezzel szemben az, hogy az akkori szabályok szerint a másoddiploma megszerzésére jelentkezőknek már nem kellett felvételi vizsgát tenniük, csupán felvételi elbeszélgetésen kellett részt venniük. Ez a szabály, KISZ-ezéstől függetlenül, érvényes volt minden hallgatóra.”

„Gyurcsány a szabályoknak megfelelően csupán arra kért és kapott engedélyt, hogy utolsó éves hallgatóként beadhassa jelentkezését a közgazdasági szakra tavasszal úgy, hogy a főiskolai diplomáját csak néhány hónap múlva kapta meg. A felvételi elbeszélgetésen aztán már a  főiskolai diploma birtokában, annak rendje és módja szerint, mint  mindenki más, ő is részt vett” – olvasható a közleményben.

„A volt miniszterelnök a hazug állításért jogi úton fog elégtételt kérni a hetilaptól. Hasonlóképpen jár el minden más sajtótermékkel is, amely ezt a hazugságot a Heti Válasz nyomán híresztelni kezdi” – zárul a Demokratikus Koalíció közleménye.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.