"Gyurcsány tisztázza a szakdolgozatát is!"

Fidesz: Klein professzor megkönnyebbülhet

A Fidesz szerint szép dolog, hogy Gyurcsány Ferenc "bevallja", hogy csupán társszerzője egy Nobel-díjas közgazdász új könyvének, de a volt kormányfőnek tisztáznia kell azt is, ki a szerzője az 1984-ben írt szakdolgozatnak.

2012.05.06 15:28MTI

A nagyobbik kormánypárt vasárnap azt követően küldött közleményt, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) közölte, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök társszerzője egy Nobel-díjas amerikai közgazdász, Lawrence R. Klein napokban megjelenő könyvének.
   
A Fidesz szerint "Klein professzor megkönnyebbülhet", és most már csak az van hátra, hogy a bukott miniszterelnök azt is tisztázza, ki a szerzője a korábbi "tudományos munkának", a Balaton-felvidék szőlészete és borászata című dolgozatnak.
   
A Hír TV egy hete vasárnap azt állította: a bírálat alapján rekonstruált 35 oldalas Gyurcsány-dolgozat minden ponton egyezik volt sógoráéval, aki négy évvel korábban azonos címen adott be dolgozatot. A televízió szerint a feltárt egyezések jelentősen erősítik a plágiumgyanút.
   
A volt szocialista kormányfő kedden képtelen vádnak nevezte, hogy egykori sógora négy évvel korábbi szakdolgozatának első 35 oldalával megegyező diplomamunkát adott volna be 1984-ben a pécsi tanárképző főiskolán. Másnap az ATV Egyenes beszéd című műsorában pedig nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy másolta-e a szakdolgozatát vagy annak egy részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.