Infrastruktúra

Megújulnak a zajvédő falak az M0 déli szektoránál

A korszerűsítés keretében az akusztikai követelményeknek megfelelően méretezett, 3-5 méter magas új zajárnyékoló falak épülnek, a meglévőket pedig megmagasítják

2016.05.27 15:08MTI

Megújulnak az M0-ás körgyűrű déli szektorának zajvédő falai 8,5 kilométer hosszan - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken.

A korszerűsítés keretében az akusztikai követelményeknek megfelelően méretezett, 3-5 méter magas új zajárnyékoló falak épülnek, a meglévőket pedig megmagasítják.

A cserje- és bozótirtást már elvégezték, folynak az alapozási munkálatok, az oszlopállítás, valamint a zajfal elemeinek behelyezése. A munkavégzés a leállósávon történik, a forgalmat nem befolyásolja.

A beruházás jelentősen javítja a környéken lakók életminőségét - emelték ki a közleményben.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás bevonásával valósul meg nettó 1,76 milliárd forintból, a kivitelező a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.