Kutyaeledelnek szánta az állatkerti adományt

Döglött oroszlán volt az étterem fagyasztóládájában

Egy szinte teljesen egészben lévő döglött oroszlánra bukkantak a brit élelmiszer-biztonsági ellenőrök egy állatkerthez közeli étterem fagyasztóládájában: a tulajdonos a kutyáit akarta etetni vele.

2014.09.11 12:00ma.hu
Fotó: Brit Közegészségügyi Hivatal

Egy teljesen egészben lévő, ámde döglött és már keményre fagyott oroszlánt találtak az élelmiszer-biztonsági ellenőrök egy angliai étterem fagyasztóládájában, bár a Nyugat-Sussex-i egészségügyi vezető, Ian Brightmore ennél közelebbi információt nem árult el sem az étterem pontos helyéről, sem arról, hogy mikor találtak a nagyvadra. Az viszont biztos, hogy a csupasz állat ugyanabban a hűtőben volt, amelyben az étterem a vendégeknek szánt élelmiszereket is tárolta.

"Az élelmiszeripari létesítmény egy állatkert közelében volt, és a tulajdonos málhás kutyákat tart, nekik szánta élelemként az oroszlánt, amit az állatkert adományozott neki" - magyarázta a tisztiorvos, aki mégsem záratta be az éttermet. Elmondta: bár felhatalmazásuk van rá, hogy a higiéniai szabályok megsértése esetén bezárják az éttermeket, első lépésként mindig inkább az együttműködés lehetőségét keresi, hogy a kifogásolt dolgokon javítsanak és ez általában működik is. Ha a higiéniai körülményeket nem tudják a megfelelő módon javítani, akkor ideiglenes bezáratásra kerülhet sor, míg a szükséges felújításokat elvégzi a tulajdonos - fejtette ki Brightmore.

Ezúttal úgy ítélték meg, hogy az oroszlán volt az egyetlen dolog, amiben az étterem megsértette a közegészségügyi szabályokat, ezért felszólították a tulajdonost, hogy távolítsa el és tisztítsa ki a fagyasztóládát, a legsúlyosabb szankcióra, azaz a bezárásra pedig már nem volt szükség - számolt be a Daily Mirror.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.