Kalanddá változtatta az ijesztő foghúzást

"Vicces" apuka: helikopterrel húzta ki a fia fogát

Minden kisgyerek életében eljön az az idő, amikor a tejfogai sorban meglazulnak, hogy átadják helyüket a csontfogaknak, ám minden gyerek tart egy kissé a lötyögő fog kihúzásától. Egy apuka megtalálta a megoldást.

2014.03.26 15:29ma.hu
Fotó: YouTube

Van, akinek egy óvatlan pillanatban, szinte "magától" kiesik, másoknak némi rásegítésre van szükség, de csak kevés gyermeknek kell fogorvoshoz mennie, ha meglazulnak a tejfogai, és szép sorban kipotyognak, hogy aztán a helyükön kinőhessen a végleges csontfog. Bár a tejfogaknak nincs is gyökerük, és az elhúzódó mozgás miatt végül annyira kilazulnak, hogy egy egészen apró kellemetlen érzéstől eltekintve fájdalommentes a húzás, mégis a legtöbb gyerek szívesen kihagyná az életéből ezt az "élményt".

Egy leleményes ír apuka viszont olyan ötlettel állt elő, hogy fia kifejezetten élvezte a foghúzást, és igazi kalandként élte meg. Malcolm Swan túllépett a "kössük a fogad egy kilincshez és nyissuk ki az ajtót" módszeren, ami lássuk be, kissé már idejétmúlt, és a vékony, ámde erős fogselyem túlsó végét egy mini helikopterhez rögzítette. Amikor Adam a kezével mutatta, hogy készen áll, az apa beindította a modellhelikoptert a távirányítóval és pár pillanat múlva már csak az enyhén vérző íny jelezte, hogy ott az előbb még egy fog billegett.

A módszernek csupán egyetlen szépséghibája akadt: a vékony selyemmadzagból a fog kipottyant, most valahol a dublini park közepén pihen a fűben, úgyhogy a Fogtündér ezúttal kissé szomorú maradt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.