Ünnepi hangulat
Na, ezt főzze Soma Mamagésa után!
Egy egész cikk kell ahhoz, hogy felsoroljuk, mi mindent varázsolt az ünnepi asztalra Soma, mindössze 3 nap alatt.
2013.12.27 07:24ma.hu"Mivel karácsonykor szinte az egész nagy család nálunk ünnepel, a következőket főztem-sütöttem az elmúlt 3 nap alatt" - írta Soma Mamagésa a népszerű közösségi hálón.
Lássuk, mit varázsolt az asztalra a művésznő:
- Tanyasi gyöngytyúkból húsleves
- Halászlé (a sajátjánál finomabbat még soha nem evett, extra sűrűre paszírozza)
- Töltött káposzta pulykacombból kétféle füstölt hússal
- Pincepörkölt (csülök, köröm, comb, oldalas)
- Szezámmagos rántott ponty/töltött jércemell/gomba/cukkini/padlizsán
- Házi majonézzel hagymás krumpli és francia saláta
- Kacsamáj hideg kacsazsírban (kétféle: has- és háthájból olvasztva)
- Pulykapecsenye kacsazsírban
- Csülök pékné módra
- Almás-diós céklasaláta 3 verzióban:
1. Majonézes tormával
2. Mogyóró és tökmag olajjal, petrezselyemzölddel
3. Joghurtos, kapros, lime-os öntettel
- Zöldséges rizs
- Ötféle zöldség sáfrányos szeklicével
- Mézes
- Diós és mákos beigli
- Mézes zserbó
- Almás pite
"Nagy volt a hálálkodás, imádom nézni, ahogy jó étvággyal eszik a főztöm. (Bár most kicsit elpilledtem…)" - számolt be róla Soma. Nem csodáljuk...