Lebukott a csaló öncsonkító

Levágta az ujját a fogorvos, biztosítást akart

Saját ujját vágta le, bár eleinte azt mondta a biztosítási pénzre ácsingózó fogorvos, hogy egy banda támadt rá és lefogták, miközben egy metszőollóval megszabadították az egyik ujjától.

2013.04.04 07:29ma.hu

Először azt állította a rendőrök kérdésére, hogy egy brutális rablás áldozata lett, később azonban gyanús lett a fogorvos és kiderült, hogy csak a biztosítási pénzre utazott, amikor saját magát megcsonkította. Igaz, addigra már egész Európában körözést adtak ki a rablóbanda ismeretlen tagjai ellen, akik a feljelentés szerint betörtek a 43 éves fichtenwalde-i fogorvoshoz, majd az egyik betörő lefogta őt, a másik pedig egy metszőollóval vágta le az ujját.

Hogy még hitelesebb legyen a beszámolója, még azt is hozzátette az őt kihallgató rendőröknek, hogy az elviselhetetlen fájdalom ellenére képtelen volt levenni a szemét annak a betörőnek a fogairól, aki az ujját megrövidítette, annyira rémesen rothadtak - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Csakhogy rövid idő múlva Phillipp Daecher gyanússá vált a nyomozóknak.

A fogorvosról ugyanis kiderült, hogy súlyosan eladósodott, de nemrégiben nagy összegű biztosítást kötött a kezeire. A kötvény értelmében a bevételi forrását biztosító ujja elvesztéséért közel 1,8 millió eurós összeg ütötte volna a markát, ami bőven fedezte volna az adósságait. A tárgyalására április 9-én kerül sor.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.