A rendőrség nem vizsgálja az ügyet

Kocsiban hagyta a csecsemőjét: "hívjon fel, ha kell valami"

Néhány hetes csecsemőjét egy autóba zárva hagyta egy anya, majd elment bevásárolni, csak előtte egy sebtében felfirkantott telefonszámot hagyott a takarón, ha esetleg valami történne...

2013.03.25 15:05ma.hu

Magára hagyva, egy autóba zárva találtak rá egy néhány hetes csecsemőre Új-Zéland északi részén, a Porirua városában lévő szupermarket parkolójában, a babahordozóra azonban az anya egy papírcetlit dobott, amelyre sietve ráírta: "Anyám épp bevásárol, hívd fel, ha kell valami" - és egy telefonszám. A járókelőket megdöbbentette az eset és óriási felháborodást váltott ki, amikor a kisbabáról és a céduláról készült kép felkerült az internetre, ám talán még megdöbbentőbb, hogy a rendőrség nem foglalkozik az üggyel.

A The New Zealand Herald szerint két járókelő várakozott az autó mellett, egyikük megpróbálta a megadott telefonszámon elérni az anyát és szólni neki, hogy menjen ki. A rendőrség a lap megkeresésére mindössze annyit mondott, hogy mivel senki sem tett panaszt, ők nem indíthatnak vizsgálatot és senki sem értesítette őket hivatalosan a felelőtlen anyáról.

Új-Zélandon mindazonáltal a törvény tiltja és bünteti, ha 14 év alatti gyermeket irreális időre vagy nem megfelelő körülmények között egyedül hagyják.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.