Világvége

Áldozatokat szedett Ottó Costa Ricában is

Legalább kilenc halálos áldozatot követelt az Ottó hurrikán Costa Ricában, miután korábban Panamában hárman meghaltak a trópusi szélvihar okozta balesetekben. A hurrikán pénteken már a Csendes-óceán fölé ért.

2016.11.26 11:30MTI

Luis Guillermo Solís Costa Rica-i államfő azt mondta, a halálesetek a nicaraguai határ közelében lévő országrészben történtek. Annyi eső esett ott néhány óra alatt, mint máskor egy hónap alatt.

Az Egyesült Államok és Panama repülőgépeket és helikoptereket küldött Costa Ricának a mentés segítésére.

A hurrikánnal szinte egy időben, csütörtökön erős, 7,2-es erősségű földrengés rázta meg Közép-Amerika csendes-óceáni partvidéket.

A földmozgás epicentruma a salvadori Puerto Triunfótól 154 kilométerre délnyugatra, fészke pedig 33 kilométeres mélységben volt.

A csendes-óceáni amerikai megfigyelőközpont először cunamiriadót rendelt el az epicentrum 300 kilométeres körzetében, de ezt nem sokkal később feloldották.

A rengés a Karib-térség többi országát is érintette, köztük Nicaraguát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.