Hurrikán

Ottó érkezik: vörös riasztás Costa Ricában

Costa Rica elnöke bejelentette, hogy országos szükségállapotot hirdetnek ki az ország partjai felé közeledő hurrikán miatt.

2016.11.24 07:51MTI
hirdetés

Az Ottó névre keresztelt szélvihar egy kicsit veszített az erejéből, de később ismét első fokozatú hurrikánná alakult.

Ez a természeti jelenség súlyosan fogja érinteni az ország területének nagy részét. A kormány emiatt szükségállapotot hirdet ki - jelentette be a sajtónak helyi idő szerint még szerdán Luis Guillermo Solís államfő.

Szükségállapotot hirdettek (Fotó: MTI/EPA)

Közölte azt is, hogy a szükségállapot ideje alatt - várhatóan csütörtökön és pénteken - bezárnak a közintézmények.

A kormány rendelete megkönnyíti, hogy bürokratikus akadályok nélkül, gyorsan igénybe lehessen venni az emberi, műszaki és pénzügyi forrásokat a szükséget szenvedők érdekében.

Súlyos pusztítást végezhet a hurrikán (Fotó: MTI/EPA)

Az Ottó miatt Costa Ricában vörös riasztás van érvényben az egész karibi partvidéken, de újabban kiterjesztették a csendes-óceáni Puntarenas tartományra is, mert elképzelhető, hogy a vihar átvág az egész országon.

Az orkánt kísérő felhőszakadás miatt Panamában már három ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.