Ítéletidő

Megússza-e New York a Floridára lecsapó szélvihart?

A Hermina névre keresztelt forgószél Floridában ért partot és csapott le. A meteorológusok szerint a keleti parton - Georgia államon, majd Észak- és Dél-Karolinán keresztül egészen Maryland államig - söpör végig, elérve akár a Nagy Almát is.

2016.09.05 14:36ma.hu


Úgy néz ki, megússza New York a katasztrófát, az előrejelzések szerint bár a Hermina a Nagy Alma felé indult, de el fog kanyarodni. Mindazonáltal, több mint 10 év után ez volt az első hurrikán, ami lecsapott Floridára.

A déli szövetségi államban már a hurrikán megérkezése előtt óriási viharok, özönvízszerű esőzés voltak, egyes megyékben bokáig-térdig állt a víz az utcákon, a tengerparti részek az erős hullámzás miatt megközelíthetetlenek voltak. A Mexikói-öbölben lévő olaj- és gázkitermelő berendezéseket lezárták. Rick Scott kormányzó szükségállapotot hirdetett ki a térségben.

A Hawaiin pusztító Madeline hurrikán közben trópusi viharrá "szelídült", a szigeteken nagyon heves az esőzés.

Mindazonáltal, a "túloldalt" a Newton névre keresztelt forgószél csap le a szárazföldre, Kaliforniai-öböl egyes részein át egészen Új-Mexikóig.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.