New Yorkra trópusi viharként csaphat le

11 év után támad újra hurrikán Florida államra

A keleti part déli részei a legveszélyeztetettebbek.

2016.09.02 10:54ma.hu

Helyi idő szerint csütörtök este óta több mint 500.000 ember élt hurrikánriadó alatt. A Hermine végül 130 kilométeres széllökésekkel partot ért Apalachicola közelében. Az előrejelzések szerint nem kizárt, hogy a vihar akár 160 kilométer/órás széllökéseket is produkál majd.

A képen jól látható a hurrikán eddigi, és várható útvonala. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a keleti part déli része van a legnagyobb veszélyben, főként Florida állam, ahol utoljára 2005. október 24-én járt hurrikán, mégpedig a Wilma.

A helyieket figyelmeztették, hogy lehetőleg halmozzanak fel készleteket, vizet és élelmiszert, mert várhatóan a vihar nagyon komoly pusztítást okoz majd.

Ugyanez a veszély fenyegeti a keleti part délebbi részeit, de várhatóan mire északabbra ér, Hermine kicsit elfordul majd és inkább az óceán irányába tart majd. Így mire New York közelébe jut már várhatóan csak trópusi viharrá csendesül.

Mindeközben Székelyföld alatt megmozdult a Föld >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.