Félő, hogy a lángok új erőre kapnak

Tűzvész pusztít Franciaország déli részén

Eddig mintegy 3300 hektárnyi területen keletkezett kár, három ember megsérült, a heves széllökések miatt félő, hogy a lángok új erőre kapnak.

2016.08.11 13:47MTI
Twitter

Erdőtüzek pusztítanak Franciaország déli részén, eddig mintegy 3300 hektárnyi területen keletkezett kár, három ember megsérült, a heves széllökések miatt félő, hogy a lángok új erőre kapnak - közölték csütörtökön a hatóságok.

Az egyik tűzben mintegy 2500 hektárt leptek el a lángok, amelyeket csak csütörtökre virradóra sikerült megállítani Marseille határában, a város északi részén. A kikötői övezetben nyolcszáz hektár vált a lángok martalékává – közölte egy helyi tisztviselő.

A szerdán kezdődött Marseille közeli tüzet a tenger felől érkező heves szél táplálta, amely a rendkívül száraz környezetben, a füves és erdős területen gyorsan terjedt.

Csütörtök reggel Marseille környékén ismét füst- és lángcsóvák voltak láthatóak és ezért a tűzoltó repülőgépek ismét munkához láttak a térségben.

A hatóságok mintegy 1800 tűzoltót mozgósítottak száz rendőr és csendőr kíséretében, ötszáz jármű, 5 tűzoltó repülőgép és két helikopter bevetésével.

A lángok terjedése miatt mintegy 500 embert kellett az éjszaka különböző helyekre menekíteni, különösen súlyos kár Vitrolles városát érte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.