Vihar

Villámcsapás, jégverés: már érkeznek a biztosítókhoz a kárbejelentések

Már érkeznek a biztosító társaságokhoz a kárbejelentések a hétvégi viharos esőzés miatt, a kárigények nagyobb részét hét végére várják.

2019.09.10 15:57MTI

Az MTI megkeresésére az Aegon Biztosító közölte, péntek és hétfő között 169 kárbejelentés érkezett hozzájuk. A tapasztalatok szerint ilyenkor elsősorban a kármentéssel vannak elfoglalva az emberek, a kárbejelentések nagy része a hét közepe, vége körül várható.

Az Aegon Biztosítóhoz a hétvégi nagyobb esőzés miatt eddig a legtöbb bejelentés Zala, Pest, Veszprém megyéből és Budapestről érkezett, az ügyfelek által becsült kárösszeg 28 millió forint. Többnyire villámcsapás, vihar, beázás, felhőszakadás okozott károkat, de jégverés is előfordult.

Az Allianz Biztosítóhoz a hétvégén megközelítőleg 200 kárbejelentést tettek ügyfelek a viharos, esős időjárással összefüggésben, arra számítanak, hogy folyamatosan érkeznek még kárigények.

A Groupama Biztosítóhoz vasárnap óta közel 500 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett, de a kárbejelentések száma az elmúlt napok viharai, felhőszakadásai miatt pár napon belül várhatóan eléri az 1500-2000-et is. A legtöbb kárbejelentés Csongrád megyéből érkezett, Szegedről eddig 59. A károk átlagos értéke 50-200 ezer forint között alakul.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.