Startup

Egyre több az innovatív kezdő vállalkozás Bécsben

2013-ban 8403 vállalkozásból 638 startup volt, vagyis 7,6 százalék volt az innovatív mikrovállalkozások aránya, míg 2010-ben ez az arány még csupán 5,2 százalék volt.

2014.11.30 18:25MTI
Fotó: archív

Az utóbbi években egyre nőtt az innovatív kezdő vállalkozások száma az osztrák fővárosban. A Bécsi Gazdasági Ügynökség (Wirtschaftsagentur Wien) és a Bécsi Gazdasági Kamara (Wirtschaftskammer Wien) által készített tanulmányból az is kiderül, hogy az osztrák startupok hetven százaléka Bécsben működik, saját üzleti modellt és nemzetközi kapcsolatrendszert építve. Az osztrák fővárosban működő cégek negyede számítástechnikával foglalkozik, ötöde más kreatív területen működik.

A cégek harmada már alkalmazottakkal kezdi meg a működését, és két éven belül a munkaerő számát 40 százalékkal növelik. A vállalkozások negyede több mint öt alkalmazottat foglalkoztat, ezért a startupok a munkaerőpiacon is húzóerőnek számítanak.

Az alapítók általában 35 év körüliek, gazdasági, műszaki, természettudományi vagy számítástechnikai felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, és 71,7 százalékuk férfi.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.