A termál- és strandfürdőkben

Megkezdődött Berekfürdő történetének legnagyobb fejlesztése

A téli fürdőzésnek helyet adó fedett fürdő felújítását és egy élményelemes ifjúsági medence építését szolgáló fejlesztés, a település történetének legnagyobb, 550 millió forint értékű beruházása kezdődött a gyógyvizéről ismert Berekfürdő termál- és strandfürdőjében.

2014.08.28 07:49MTI
freedigitalphotos.net/photostock

A helyi önkormányzat 2012-ben fogott hozzá másodszori nekifutásra a fedett fürdő épületével és a szabadtéri vízfelület növelésével kapcsolatos tervek megvalósításához.

Sikeres pályázatuk nyomán a projekt az Új Széchenyi Terv keretében az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség közreműködésével valósul meg - közölte Hajdu Lajos (független) polgármester az MTI-vel. Tájékoztatása szerint kivitelezésre nettó 582,8 millió forint összköltséget hagytak jóvá.

Ebben az európai uniós támogatás mértéke 60 százalék, 349,7 millió forint, a fennmaradó rész az önkormányzat által saját forrása és hitel. A projekt elkészültével a külső vízfelület új turisztikai attrakciókat magába foglalva 500 négyzetméterrel növekszik, és a 35 éves elődjét felváltó korszerű fedett gyógyfürdő javítja majd az egészségturizmusban folyó versenyben meglévő pozíciójukat - mondta a polgármester.

A munkákat a strand bezárása nélkül végzi a kivitelező, a budapesti székhelyű Progress-B 90 Zrt., a kivitelezés befejezése 2015 áprilisára várható.

Az önkormányzati tulajdonban lévő Berek-Víz Kft. által működtetett termál- és strandfürdő látogatóinak száma az utóbbi esztendőkben 300-400 ezer között mozgott. Bevételként évente mintegy 200 millió forintot könyvelhetnek el, szerény 4-5 millió forint nyereséggel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.