Gyurta Dániel Európa-csúccsal döntős

Vizes vb - Cseh László ezüst, Hosszú Katinka bronzérmes!

Cseh László 1:55.24 perces idővel ezüstérmet szerzett csütörtökön a 200 m-es vegyesúszásban a római vizes világbajnokságon, Hosszú Katinka pedig 200 m pillangón lett bronzérmes.

2009.07.30 18:53MTI

A döntőben Lochte rögtön az élre állt, Cseh 50-nél második, 100-nál pedig már harmadik volt, mert időközben a brazil Thiago Pereira is elé került. A harmadik fordulónál hasonló volt a helyzet, sőt felzárkózott a másik amerikai, Eric Shanteau is.

Cseh a gyors elején csak negyedikként tempózott, de remek hajrával végül megszerezte az ezüstérmet. Harmadikként Shanteau csapott a célba. Cseh László: "Egy kicsit csalódott vagyok, annak örültem volna, ha a megúszom a legjobb időmet és javítok az Európa-csúcsomon.
Lochtet most nem nagyon lehetett megverni, igencsak rákészült erre a számra. Gyorson apait-anyait beleadtam, kiúsztam magam, de nem volt tökéletes, végül szoros csatában lettem ezüstérmes."

Hosszú Katinka bronzérmet szerzett 200 m pillangón. A magyar versenyző 2:04.28 perces remek idővel ért célba, mindössze egy századdal úszott lassabban, mint a szerdai esti elődöntőben, amikor az új Európa-rekordot felállította. A számot egyébként Jessicah Schipper nyerte 2:03.41-es világcsúccsal.

Gyurta Dániel 2:08.08 perces Európa-csúccsal bejutott a férfi 200 méteres mellúszás pénteki döntőjébe a római vizes világbajnokságon. A 2004-es athéni olimpián ebben a számban ezüstérmes magyar versenyző a csütörtök esti elődöntőben futamában harmadik lett, s összesítésben a negyedik legjobb idővel került a nyolcas fináléba.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.