Járvány

Tízezer koronavírustesztet oszt szét az Európai Kézilabda Szövetség

A csomagokban olyan gyorstesztek is vannak, amelyek 15 percen belül kimutatják az eredményt.

2020.10.08 16:18MTI

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) tízezer koronavírustesztet oszt szét a nemzeti szövetségek, valamint a nemzetközi porondon szereplő klubok között.

Az EHF csütörtöki közleménye szerint a csomagokban olyan gyorstesztek is vannak, amelyek 15 percen belül kimutatják az eredményt.

Azok a klubok, amelyek októberben érdekeltek lesznek valamelyik európai kupasorozatban, már megkapták az EHF küldeményét, és hamarosan azokhoz a szövetségekhez is eljutnak a tesztek, amelyek válogatottjai november elején mérkőzést játszanak.

"A tesztek elosztása pénzügyi szempontból némi könnyebbséget jelent a klubok és a szövetségek számára ezekben a nehéz időkben. Remélhetőleg elősegítik a vírus terjedésének megfékezését, és biztosítják, hogy minden kézilabdázó és stábtag biztonságos környezetben versenyezhessen" - vélekedett Martin Hausleitner, az EHF főtitkára.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.