Vitorlázás

Lillik Ákos nyerte a Balatonkerülő vitorlásversenyt

Lillik Ákos a Nelson Flottalízing nevű vitorlással meggyőző fölénnyel nyerte a 19. egyszemélyes Balatonkerülő versenyt.

2019.09.30 04:30MTI

A szervező Fa Hajó Kft. vasárnapi tájékoztatása szerint a regattán 8 és 10 méteres, nyitott kategóriájú hajók indultak. A második helyen Varga Lajos ért célba a Narvállal, míg a harmadik helyen Fazekas Gábor futott be a Tantállal. A 10 méteresek közül Lábady Balázs és Lábad X nevű hajója volt a leggyorsabb.

Lillik bő 16 óra alatt teljesítette a több mint 160 kilométeres távot, 10 km/óra feletti átlagsebességgel, elérve a 26 km/órás sebességet is. A mezőny nyomkövető rendszerét biztosító i-Cell adatai szerint a 21 hajóból álló mezőny átlagsebessége 8 km/ó volt, és a hajók áltagosan 170 kilométert tettek meg.

Fa Nándor főszervező szerint szakmailag nagyon kemény és fárasztó volt a verseny, a kezdetben gyenge, majd változó irányú szél megnehezítette a versenyzők dolgát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.