Siker

Cselgáncs GP - Csernoviczki Éva ötödik

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva ötödik lett a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Prix pénteki nyitónapján.

2019.07.12 18:10MTI
MTI/Czagány Balázs

Az olimpiai bronzérmes magyar versenyző három győzelemmel és egy vereséggel jutott el a bronzcsatáig, ahol az ukrán Marina Csernyak várt rá. Kettejük párharcában Csernoviczki állt jobban 4-1-re, és a többi között a riói játékokon is megverte riválisát.

A hatodik csata kiegyenlített küzdelmet hozott egy-egy intéssel, majd jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebből 17 másodperc telt el, amikor a kétszeres Eb-harmadik Csernyak egy horogdobásra ippont kapott és nyert.

A tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka 2014-ben aranyérmet szerzett a magyar GP-n, ezúttal viszont lemaradt a dobogóról.

"Főleg az elvesztett elődöntő bosszant, no meg persze az elveszített világranglistapontok is hiányozni fognak. Éremért jöttem, úgyhogy csalódott vagyok" - jelentette ki a 32 éves Csernoviczki Éva.

A folytatásban az 57 kilós Karakas Hedvig ugyancsak a bronzéremért száll harcba a Papp László Sportarénában.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.