Nem sérülés miatt

Női vízilabda világliga - Két változás a magyar csapatban

Szücs Gabriella és Tóth Eszter helyett Horváth Brigitta, illetve Magyari Alda került be a magyar női vízilabda-válogatott keretébe, amely kedden Franciaországban játszik újabb világliga-mérkőzést.

2019.01.13 23:30MTI

A magyar szövetség honlapján az együttes szövetségi kapitánya, Bíró Attila elmondta: nem sérülés miatt történt a két csere, hiszen erről már korábban, a szombati mérkőzés előtt döntött.

Szücs és Tóth így a társaktól eltérően Hollandiából nem a következő mérkőzés helyszínére, Chalons en Champagne-ba tartott, hanem haza. Helyetteseik, Horváth és Magyari pedig reggel Magyarországról utaztak Franciaországba.

A világligában a magyar csapat novemberben 13-4-re legyőzte Egerben a franciákat, majd decemberben 13-12-re kikapott Olaszországban, szombaton pedig ötméterespárbajt követően 14-13-ra nyert Hollandiában.

A négyesből az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa Kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Innen az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, aminek Budapest ad majd otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A női válogatott franciák elleni kerete:
kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd)
mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A csoport állása:
1. Olaszország 9,
2. MAGYARORSZÁG 5,
3. Hollandia 4,
4. Franciaország 0

A magyarok további programja:
január 15.: Franciaország-Magyarország
február 12.: Magyarország-Hollandia
március 5.: Magyarország-Olaszország

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.