Már tanulmányi versenynek számít

Már felvételi többletpontokat ér a diákolimpián szerzett érem

Az idei tanévben már felvételi többletpontokat kapnak azok a tanulók, akik a diákolimpia országos döntőiben érmet nyernek.

2013.10.09 11:50MTI

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke szerdán a Puskás Ferenc Stadionban, az atlétikai ügyességi és váltó csapatbajnokság hivatalos megnyitóján elmondta: a szövetség megújításának egyik eredménye, hogy a diákolimpia idén már tanulmányi versenynek számít, s a számok első három helyezettje 10 felvételi többletpontot kap majd.

"A diákolimpia megújult külsőt, új arculatot és új weboldalt is kapott, arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy az idén Áder János köztársasági elnök a verseny fővédnöke" - jelentette ki Balogh Gábor.

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a köszöntőbeszédében azt mondta, a sport "csodaszer", amely kiemeli a sportolókat a szürke hétköznapokból.

"A mindennapos testnevelés bevezetésével és a diákolimpia támogatásával azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek átérezzék a sportolás szépségét" - közölte az államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy a sportsikerek eléréséig vezető út sokszor fájdalmas és küzdelmes, ugyanakkor a sport egyebek között arra is megtanítja a gyerekeket, hogy "tenni kell a dolgukat" a jó eredmények eléréséhez.

Az MDSZ 27. alkalommal rendezi meg a diákolimpiát, amelyen összesen 270 ezer gyerek vesz részt évente. Az atlétikai országos döntőben kedden és szerdán két korcsoportban 15 megye 1500 sportolója versenyez a Puskás Stadionban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.